Bedrifter i Odda

Det finnes i dag mange små og mellomstore bedrifter i Odda Kommune. Slike bedrifter er en hjørnestein i et hvert lokalsamfunn, og det samme gjelder i Odda. et denne artikkelen ønsker å sette et lys på er hvordan det har gått med noen av de små og mellomstore bedriftene i Odda i de senere årene. Dette har betydning for veksten og utviklingen som foregår i regionen.

Bedrifter i vekst

Odda Plast AS er et viktig selskap for mange. Selskapet har i følge Proff.no levert solid vekst i de seneste årene. For tre år siden, i år 2015, omsatte dette selskapet for hele 39 millioner norske kroner. Denne fine og solide omsetningen økte til hele 46 millioner norske kroner året etter, altså i år 2016. I fjor, det vil si i år 2017, økte igjen omsetningen til Odda Plast AS. Denne gangen nådde selskapet det imponerende sum av 62.805.000 norske kroner i omsetning.   

Vedvarende suksess og overlevelse i næringslivet er også noe som har blitt nådd av mindre selskaper på Odda. Det er positivt for lokalsamfunnet og menneskene som lever i regionen. Et eksempel på et mindre selskap som er en interessant bedrift heter Gardiner og Utstyr AS. I følge proff.no så hadde dette selskapet et beskjedent resultat på 200.000 norske kroner i 2017. Det øsnkes lykke til videre med veksten. ´

Store selskaper

Odda har noen veldig store selskaper. Slike store bedrifter er ikke innenfor kjerneområdet til denne nettsiden, men det kan fortsatt være verdt å nevne noen av de store selskapene i regionene. Et av disse store selskapene er Boliden Odda AS. Dette høres kanskje ikke ut som et stort selskap, men i følge proff.no så er dette en gigant som omsetter for over 1 milliard i året. Dette selskapet hører til et enda større konsern som heter Boliden som driver blant annet med metallproduksjon.

Når det gjelder Boliden Odda sine tall fra 2018, blir det spennende å se hvilken effekt i ledelsen har hatt. Boliden.com gjorde det nemlig kjent i en presse uttalelse den 20. juli at det vil bli endringer i selskapets sentrale ledelsesgruppe. Konsern er ikke små og middelstore bedrifter og det er på tide at vi returnerer til det nettsiden egentlig handler om.

Lønnsom mote

Høyer Odda AS selger moteklær. Slike klær selger man gjerne mer av når økonomien går godt, og folk har penger til overs til å kjøpe slike klær. Ettersom økonomien i Norge har tålt finanskrisen for 10 år siden godt, og verdensøkonomien har vært i en oppgang siden den tid, så har det også vært noen meget gode år for Høyer Odda AS. Det er igjen tall fra proff.no som gir oss muligheten til å se dette. Omsetningen ligger komfortabelt på over 100 millioner i året. Selskapet viser også til et godt resultat, noe som er hyggelig for eierne av bedriften. Det er også godt for lokalsamfunnet i Odda at det er moteklær å få kjøpt. Man kan spørre seg om hvor mange som har råd til moteklær dersom økonomien ikke er så bra som den har vært i de senere årene. Det vil tiden vise.