Digitalisering for små og mellomstore bedrifter

I dagens raske teknologiske utvikling, er digitalisering er en viktig forutsetning for suksess i forretningslivet. De aller fleste fremoverlente bedrifter i verden er opptatt av å lykkes med digitalisering. Dette gjelder også for bedrifter fra Odda som ønsker å lykkes. Det er ikke bare små og mellomstore bedrifter på Odda som er opptatt av digitalisering. Også store norske selskaper slik som Equinor prioriterer digitalisering veldig høyt og beskriver digitalisering som noe som er i deres DNA. Så digitalisering er viktig. Men hva betyr egentlig digitalisering? Og hva er de viktigste formene for digitalisering som bedrifter går gjennom i dag?

Digitaliser er en prosess hvor man overfører informasjon, oppgaver og materialet over til digital format. Et eksempel kan være å bevege seg fra VHS til DVD som er et digitalt format for video. Et annet eksempel kan være å gå fra å sende brev til å bruke epost. I dag har vi kommet litt lenger, og det er andre overganger som er relevante for bedrifter. Mer om dette kommer nedenfor.

Noen viktige fordeler med digitalisering

  • Mer effektive og strømlinjeformede systemer
  • Lavere operasjonskostnader
  • Tryggere oppbevaring av informasjon

Viktige digitaliseringsområder

Det er mange vanlige måter som mindre bedrifter effektiviseres gjennom digitale formater. faktisk finnes det for mange til å ta opp i denne artikkelen, men vi vil se nærmere på 3 digitaliseringsområder.

Cloud-løsnigner

Å gå over til en Cloud løsning for oppbevaring av filer er et godt eksempel på digitalisering i praksis. Dette er veldig effektivt, ofte trygt og informasjonen kan være lett tilgjengelig for de som trenger å bruke den. Det er også veldig lett å finne frem i cloud arkiver, der bedriftens ansatte lett kan dele filer med hverandre.

Digital markedsføring for bedrifter i Odda

Å gå over til digital markedsføring er også lurt for bedrifter å gjøre. Dette kan være så enkelt som å ha en nettside, men kan også bygges ut til mer komplekse løsninger med for eksempel banner-annonser og Google Ads. Mange bedrifter har erfart at man får langt mer for sitt markedsføringsbudsjett gjennom internettkanaler enn gjennom tradisjonelle markedsføringskanaler. Ta kontakt her dersom din bedrift ønsker dette.

Sosiale medier

At bedriften har en profil på sosiale medier er noe som lønner seg for alle bedrifter i Odda. På denne måten kan bedrifter i næringslivet kommunisere med lokalbefolkningen på en effektiv måte. Dette er til glede for både de lokale og næringslivet.

Lykke til med digitaliseringen av din bedrift.